pondělí 23. března 2015

otvírání studánek


je jaro, všecko kvete, ale pravšecko, pročež je potřeba otevřít studánky.

u našich kamarádů mirka a kamila vlčků, u nichž už jsme strávili příjemný "letní tábor", jedna taková studánka je, a tak ji slavnostně otevřeme.

protože tenhle akt je časově poměrně nenáročný, přidruží se před něj nějaký drobný výlet po ostravě (v úvaze je planetárium, ta nová závraťová věc v dolní oblasti vítkovice, případně mini výšlap na kolech (vlčci nám dali do kupy hned tři erární)) a za něj hedónistická oslava jarních měsíců. bližší info velmi brzy!

Aktualizováno 6. 4. 2015:

Doplňujeme bližší info k akci Otevírání studánek.

Sraz pro všechny zájemce o jarní vycházku před oním „otevřením“ studánky, kterou mají kluci na své zahradě, bude ve 13 hodin na zastávce Beta (zastávka autobusů č. 27 a 39) v Hrabové.

Vydáme se odtud kolmo, pěšky anebo na bruslích, naším cílem bude město Paskov. Tedy spíše jeho dominanta v centru, barokní zámek Paskov se zámeckým parkem. Zámek město před několika lety koupilo od státu, který ho po vystěhování Radioterapeutické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava nechal dost zchátrat. Město již zahájilo rekonstrukci. My se určitě projdeme zámeckým parkem, ten byl původně panskou zahradou. Pokud to bude možné, nahlédneme i do zrekonstruovaného atria.

Možná vás i zaujme fakt, že budova zámku je jednou z prvních historických památek, kde byl použit multifunkční nanonátěr nové generace ve větším rozsahu. Nátěr vyvinutý na bázi nanotechnologií má výrazný ochranný a samočisticí efekt, aniž by k jeho docílení potřeboval jakoukoliv chemickou složku.

Cyklistická část naší vycházky na cestě do Paskova zajede zřejmě kousek dále a poté vyjede pěší části naproti, zpět do Paskova (stejně tak případní zájemci na bruslích).

Po návratu k Vlčkům se pustíme do zahájení grilovací sezóny. Přineste prosím nějaké mňamky vhodné na gril nebo jen tak na zob a samo sebou i své oblíbené nápoje.


kdy: 11. dubna 2015,
kde: u vlčků, ostrava-hrabová,
čas a místo srazu: 13.00, zastávka beta

Žádné komentáře:

Okomentovat