úterý 13. září 2016

S MS medvědy do Velkých Karlovic nejen na rozhlednu


Ať už koukáte na telku nebo ne, můžete s námi vyrazit do seriálových Velkých Karlovic a okolí.

Sraz v sobotu 17. září na tradičním místě v Ostravě na hlavním nádraží poblíž pokladen RegioJetu v 8.05. Vlak odjíždí v 8.15, lístek si koupí každý sám. Jako obvykle můžete nastoupit i v Ostravě-Svinově nebo třeba i v Hranicích na Moravě, případně ve Vsetíně.

Hned kousek od stanice Velké Karlovice - zastávka (kde vystoupíme, a tady pozor - v Karlovicích mají dvě zastávky), se nachází dominanta obce, kostel Panny Marie Sněžné s místním hřbitovem. Pak je zde ještě Karlovské muzeum. Kdo kouká na Dr. Martina, určitě pozná i další exteriéry ze seriálu.

My zde navštívíme zdejší muzeum, poté abychom ušetřili čas, se svezeme autobusem pár zastávek do další části obce. Odtud nás čeká výšlap k jedné z místních rozhleden.
Rozhledna Miloňová byla otevřena v říjnu 2012. Je vysoká 24 metrů a nachází se na stejnojmenném kopci v nadmořské výšce 846 m. Od rozhledny se vrátíme na vlak do stanice Velké Karlovice. Odjíždějí v 15.04 a v 16.04, přičemž ten druhý vlak bychom měli stihnout určitě. Zpáteční cesta bude kapku jiná - pojedeme totiž po trati z Valašského Meziříčí do Ostravy. Tam bychom měli dorazit kolem sedmé hodině večerní.

Žádné komentáře:

Okomentovat