neděle 5. března 2017

Medvědí výlet na Kanihůru u Bílovce a zpět - sobota 18. 3.


Pojďte s námi, skoro na Josefa, na rozhlednu Kanihůra, která je cobydup od Bílovce.

Sejdeme se v sobotu 18. 3. opět u pokladen Regio Jetu ve stanici Ostrava hl. n. v 8.20 hod, vlak R 840 do stanice Studénka nám jede v 8:39, staví ještě ve stanici Ostrava-Svinov, kde se můžete připojit k Badyšovi.

Ve Studénce počkáme pár minut na příjezd dalších účastníků výletu. A dle počasí a domluvy vyrazíme na naši cca 13,4 km dlouhou procházku. Přesný směr rozhodneme na nádraží ve Studénce, takže tam je třeba být s námi.

Kanihůra je rozhledna v obci Bílov nedaleko Bílovce. V březnu je ještě zavřená, ale my si zamluvíme její otevření (pomůžete nám avízem své účasti).

V Bílovci se projdeme historickým centrem města, obejdeme zámek a třeba si zahrajeme i obří šachy. Navštívit můžeme i místní muzeum v jednom z měšťanských domů.

V plánu je i občerstvovací pauza v restauraci poblíž rozhledny.  Pro případ, že by tato pauza nevyšla, vezměte si sebou krom zahříváčků i větší svačinu.

Do Bílovce anebo do Studénky (rozuměj dle směru výletu) bychom se měli vrátit do 14.40, a tak se do Ostravy určitě dostaneme do 17. hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat