pondělí 5. června 2017

Medvědi jdou do nebe


Medvědi jdou do nebe. A to doslova. Během červnového výletu navštívíme Stezku Beskydské nebe a pak ještě na Velkém Javorníku zdoláme rozhlednu, která trčí do nebes.

Sraz si dáme v sobotu 17. června v 8.30 v Ostravě na hl. n. tradičně u pokladen Regio Jetu. Kdo nebude mít jízdenku, může se seskupit a koupit skupinovou.

V 8.51 vyrážíme vlakem OS3128 směr Frenštát pod Radhoštěm. Obsadíme zase lumpárenský čili poslední vagón, kde se k nám můžou připojit všichni, co na trase přistoupí.

V 10.12 přijíždíme do Frenštátu pod Radhoštěm a vyrážíme pěšky směrem na Horečky k areálu skokanských můstků Jiřího Rašky a na onu Stezku Beskydské nebe (3,6 km) a pak se již napojíme na NS Velký Javorník, po které vyjdeme až k rozhledně na Velkém Javorníku (4 km), Je tam i chata, kde, bude-li místo, můžeme na chvíli zakotvit a občerstvit se. Pro jistotu si ale vemte svačinu a dost tekutin. ;-) Bude horko.

Zpět do Frenštátu půjdeme opět po NS Velký Javorník (6,7 km). Z Frenštátu jezdí vlaky v hodinovém, někdy i 30minutovém intervalu (15.55, 16.25, 16.55, 17.55), takže bude záležet jak moc se na vrcholu zdržíme.

Mapa trasy:

Žádné komentáře:

Okomentovat