úterý 5. května 2015

moravskoslezští medvědi razí do hradce nad moravicí


Další pravidelný medvědí výlet s naší úderkou proběhne 23. května 2015. Vyrazíme spolu do Hradce nad Moravicí, a pro neznalé uvádím jen to, že na této akci můžete vidět rovnou dva zámky. A pokud by bylo dost uhla, můžeme vyrazit i k tomu třetímu, a to na zámek Raduň. Ale to už pomocí své páry. A tak si tuto možnost necháme jako variantu výletu, pokud bude ideální počasí.

Vzhledem k tomu, že chceme dát příležitost i mimoostravským, aby se k nám přidali, volíme mírně pozdní sraz. Sejdeme se na nádraží Ostrava-Svinov, před výpravní budovou v 9.45 a v 9.50 půjdeme koupit společnou jízdenku (eventuálně si každý může koupit individuálně).

Vlakem vyjedeme v 10.09 směrem na Opavu (příjezd v 10.29), kde přestoupíme na další vlak (odjezd v 10.40). V Hradci bychom tak měli být v 10.54.

Vydáme se rovnou k prvnímu červenému zámku. Po přesunu k bílé věží a návštěvě parku se už rozhodneme, jestli navštívíme i zámek Raduň, pokud ano, vydáme se přes Bohušovice a Vršovice do Raduně. Poté bychom již pokračovali směrem do Opavy-­Komárova. Odtud jezdí vlaky v krátkých intervalech.Tato varianta je asi 15 km dlouhá.

Pokud bychom se do Raduně nevydali, je možné ze zámeckého parku v Hradci pokračovat přes Bezručovu vyhlídku a jít částečně po Lichnovské lovecké stezce zpět do Hradce a odtud zpět na vlak. Tato varianta je asi 9 km dlouhá.

Pokud vše půjde, jak má, měli bychom se zpět do Ostravy vrátit mezi 17. a 19. hodinou. Vlaky jezdí zhruba v hodinovém intervalu.

Info o zámcích sem dnes nepíši, kdo bude chtít, dozví se ho přímo na akci. Jíra

Varianta s Raduní:
http://mapy.cz/s/hSx5

Varianta jen Hradec nad Moravicí:
http://mapy.cz/s/hSx6

kdy: sobota 23. dubna 2015
kde: hradec nad moravicí
čas a místo srazu: 09.45, nádfraží ostrava-svinov

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

POZOR, POZOR, hlášení pro medvědí úderku, Zítra pojedeme i za možného sychravějšího počasí. K běžné výbavě, kterou na naše výpravy bereme si přibalte pršipláště i parasoly. V případě, že nás přepadne větší déšť, tak jsme chlapi a nejsme z cukru no veď? A případná návštěva expozice v bílém zámku to jistí. Jen upozorňuji, že vstupné činí 120kč pro dospělé osoby. Caparty nebrat....
Kdo by chtěl vědět co tam je k vidění nechť si to tady nastuduje:
http://www.zamek-hradec.cz/historie/
Jíra
P.s. Nebude nás nějaký velký houf, takže jízdenky si asi koupíme každý sám. Bo většina má Inkartu...
P.s.2: Případní zájemci co se chystají připojit cestou, hlaste se mi předem, nebo potom během trasy.

Anonymní řekl(a)...

jo hlásit se to musí.. ale komu vlastně?

Anonymní řekl(a)...

Jíro, bylo to moc pěkný.. děkujeme

Okomentovat